Вихід зі складу засновників

Вихід із складу засновників підприємства вимагає оформлення певних документів, які можуть бути заявою про вихід, договором передачі корпоративних прав, купівлею-продажем або даруванням таких прав.

Вибір конкретної форми виходу може впливати на податкові зобов’язання, оскільки в деяких випадках це може розглядатися як операція купівлі-продажу або дарування корпоративних прав.

Необхідно пам’ятати, що незалежно від обраної форми виходу, обов’язковим є нотаріальне посвідчення заяви або одного з видів договорів, передбачених для цієї ситуації.

Консультація з нотаріусом є важливою, оскільки вибір оптимальної форми виходу залежить від багатьох чинників, таких як форма власності підприємства, кількість засновників, умови виходу, розмір статутного капіталу та вимоги законодавства та місцевих органів влади.  Крім того при оформленні заяви про вихід зі складу засновників можна одночасно у нотаріуса провести державну реєстрацію зміни складу засновників.

Для заполнения данной формы включите JavaScript в браузере.

Ахматова 22

shrestha69y@gmail.com

0675088649

0674645261

Документи

Основні документи, які необхідно мати для оформлення Заяви про вихід зі складу засновників (перед тим, як звертатися до нотаріуса, рекомендується зв’язатися з ним для уточнення точного списку документів):

1. Паспорт особи, яка виходить із складу засновників або учасників.
2. Оригінал ідентифікаційного коду особи, яка виходить або учасника.
3. Інформація про підприємство, з якого особа виходить.
4. Інформація про особу, якій передається частина статутного капіталу.