Договір купівлі-продажу гаражу

Для заполнения данной формы включите JavaScript в браузере.

Ахматова 22

shrestha69y@gmail.com

0675088649

0674645261

Договір купівлі-продажу гаражу

У зв’язку з тим, що автомобіль є рухомим майном, а гараж для нього вважається нерухомим майном, угоди про купівлю-продаж гаражів підпадають під особливі правила, які характерні для угод про нерухомість. Це стосується як житлових будинків, так і земельних ділянок, оскільки гаражі це нежитлові приміщення, які можуть розташовуватися на земельних ділянках.

Для того щоб угода про купівлю-продаж гаража була чесною та безпечною для покупця, необхідно враховувати ряд важливих аспектів:

1. Підтвердження права власності на гараж. Продавцеві слід мати на руках документ, що підтверджує його право власності на гараж. Відсутність цього документа у власника може бути підставою для сумнівів покупця та призвести до схем шахрайства.

2. Уникання усних угод. Покупцеві не варто узягати себе у ризик, угоджуючись на усні угоди, які не підтверджуються відповідними документами. Такі угоди можуть призвести до непорозумінь та юридичних проблем у майбутньому.

3. Обов’язкова реєстрація власності в державному реєстрі. Гараж повинен бути зареєстрований у державному реєстрі нерухомості. Це не тільки законна вимога, а й захист від можливих правових проблем у майбутньому.

4. Земельна ділянка під гаражем. Ідеальним варіантом є придбання гаража разом із земельною ділянкою. Це дозволить уникнути питань щодо користування землею під гаражем. Якщо земельна ділянка здається в найм, розгляньте можливість отримання права власності або довгострокової оренди. Це надасть більше юридичних гарантій.

На що звернути увагу

Під час укладання угоди з купівлі-продажу гаража важливо звернути увагу на наступні аспекти:

1. Номер гаража;
2. Адреса розташування гаража;
3. Статус земельної ділянки, на якій розташований гараж;
4. Документи, що підтверджують право власності продавця на гараж;
5. Технічні характеристики гаража, включаючи матеріал стін, перекриттів, площу, наявність ями для огляду машини, підключення до електрики, газу тощо;
6. Процедура передачі гаража в користування (чи це станеться відразу після підписання угоди, після оплати, чи після отримання ключа тощо);
7. Відсутність претензій чоловіка/дружини чи родичів стосовно цієї угоди;
8. Відсутність будь-яких обтяжень чи обмежень, що можуть вплинути на право власності на гараж.