Довіреність на виїзд дитини за кордон

З юридичної точки зору немає такої довіреності як довіреність на вивезення дитини за кордон. Юридичним документом є заява від на виїзд дитини, де нотаріус посвідчує підписи батьків.

Ця заява включає підписи батьків, де вони надають дозвіл іншому батькові, матері або третій особі здійснити подорож разом з неповнолітньою дитиною. Даний юридичний акт підтверджує згоду на виїзд та пов’язані з цим дії, а його оформлення проводиться за допомогою нотаріального завірення підписів заявників.

Для заполнения данной формы включите JavaScript в браузере.

Ахматова 22

shrestha69y@gmail.com

0675088649

0674645261

Документи

  1. Свідоцтво про народження дитини
  2. Паспорт
  3. ІПН

Основні проблеми, які можуть виникнути:

1. Відсутність одного з батьків: Якщо один із батьків знаходиться за кордоном або у службовій відрядженні, можна звернутися до нотаріуса або консульства України в тій країні, щоб оформити дозвіл на виїзд дитини. Заява-довіреність оформляється і пересилається поштою.

3. Протест одного з батьків: Якщо один з батьків проти оформлення дозволу на виїзд, є лише один варіант – звернутися до суду. Якщо є вагомі причини, суд може дозволити вивезти дитину за кордон без згоди обох батьків.

4. Невідоме місцезнаходження одного з батьків: Для цієї ситуації також можна подати позов до суду. Можна також розглянути варіант визнання батька померлим або зниклим безвісти.

Для кожної з цих проблем існують юридичні можливості вирішення.