Довіреність на розпорядження майном

Довіреність на розпорядження майном є важливим документом, особливо в ситуаціях, коли власник майна не може бути присутнім через різні обставини, такі як зайнятість або життєві необхідності.

Цей вид довіреності широко використовується для різних завдань, пов’язаних з продажем або покупкою майна, як нерухомого (наприклад, квартира, будинок, земельна ділянка) так і рухомого (автомобіль).

Довіреності можуть бути різних типів, включаючи разові, які дозволяють обмежену кількість дій, або Генеральні, які надають широкий спектр повноважень. Останні дозволяють особі, якій надана довіреність, виконувати різні дії з майном, такі як продаж, дарування, передовіра (за умови, якщо це передбачено) та інші.

Для надання довіреності на розпорядження майном необхідно звернутися до нотаріуса. Цей процес включає перевірку правовстановлювальних документів, вивчення документів на майно, довідок та інших необхідних документів. Нотаріус також переконується, що обидві сторони розуміють обсяг і умови довіреності.

Залежно від виду майна, для якого видана довіреність, та умов довіри, нотаріус може також вимагати додаткові документи, такі як свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (у разі авто), дозвіл банку або довідку про погашення кредиту, якщо майно перебуває у кредиті.

Для заполнения данной формы включите JavaScript в браузере.

Ахматова 22

shrestha69y@gmail.com

0675088649

0674645261

Документи

Для засвідчення довіреності на розпорядження всім майном, нотаріусу потрібно надати такі документи:

При посвідченні довіреності фізичною особою:

1. Паспорт та ідентифікаційний код довірителя.
2. Інформація про повірену особу українською мовою, включаючи ПІБ, дату народження та адресу реєстрації.

При посвідченні довіреності юридичною особою:

1. Статутні документи юридичної особи, такі як статут та витяг з Єдиного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців.
2. Паспорт та ідентифікаційний номер представника, що діє від імені особи.
3. Документ, що підтверджує повноваження представника (у випадку керівника юридичної особи – протокол про призначення на посаду керівника).

Зверніть увагу, що для вашої конкретної ситуації список документів для оформлення доручення на розпорядження майном може відрізнятися. Рекомендується уточнити необхідні документи у нотаріуса.