Спонсорська заява для отримання візи та виїзду за кордон

Спонсорський лист – це заява, завірена нотаріусом, в якій поручитель (зазвичай це родич) особи, яка планує виїхати за кордон, бере на себе відповідальність за оплату всіх витрат, пов’язаних з її майбутнім відрядженням.

Ці витрати включають в себе харчування, транспортні витрати, екскурсії, послуги гідів та екскурсоводів (якщо вони не входять у вартість поїздки або туру), проживання, медичні послуги, страхування та інші фінансові витрати.

Спонсорський лист зазвичай потрібен певним категоріям осіб, таким як працездатні люди, які тимчасово не працюють, домогосподарки, учні віком від 14 років, студенти, пенсіонери, а також особи з обмеженими можливостями або інваліди.

Важливо зазначити, що якщо ви плануєте виїзд за кордон з дитиною, яка ще не досягла 14 років, то оформлення спонсорського листа не потрібно. Достатньо мати згоду від батька, який не вирушає в поїздку разом з дитиною.

Для заполнения данной формы включите JavaScript в браузере.

Ахматова 22

shrestha69y@gmail.com

0675088649

0674645261

Документи

  1. паспорт заявника
  2. ІДН

Особливості оформлення 

Для отримання шенгенської візи можна самостійно скласти спонсорський лист, якщо ви плануєте відвідати одну з країн Шенгенської зони і наразі не маєте стабільного доходу або не маєте достатньої суми на банківському рахунку (зазвичай ця сума не менше 1000 євро).

Найкращим варіантом є, якщо вашим спонсором виступає ваш близький родич або опікун. Для підтвердження родинних зв’язків вам потрібно буде представити відповідні документи.

Якщо ні в одного з ваших родичів немає можливості бути спонсором, то іншим варіантом може бути звернення до будь-якої іншої фінансово стабільної особи, з якою ви укладете відповідну угоду. Проте в такому випадку може бути складніше отримати візу.

Спонсорський лист можна скласти самостійно у будь-якій формі, важливо відзначити родинні зв’язки. Проте рекомендується звернутися до нотаріуса, оформити такий лист після консультації і відповідної письмової консультації і завірити його нотаріально.

Для нотаріального посвідчення достовірності підписів на спонсорському листі, нотаріусу необхідно надати оригінали документів, що засвідчують особу особи, яка є спонсором (паспорт і ідентифікаційний код).

Нотаріус ставить свій печатку та підпис на документі, підтверджуючи справжність підпису. Важливо зауважити, що нотаріус підтверджує лише справжність підпису, але не несе відповідальність за зміст документу та відомості, що в ньому містяться.